Akties

NFN kortingsactie klik hier

Algemeen

Voor dag-gasten met E-Bikes hebben we gratis oplaadpunt.

Activiteiten
Kijk regelmatig in de agenda.

Spelweek 2018
29 jul - 5 aug
Met Ostana de boer op.
deboerop

Keurmerk highres 2014 2015 300x300

Inlogformulier

Uittip 56

 
                                                   

 

Het Twekkelerpad

 

 

Het Twekkelerpad is een wandelroute door de wijk Twekkelerveld, die ook op de fiets te volgen is. De route vormt een verbinding tussen bijzondere plekken in de wijk die gericht zijn op de thema's natuur, spelen en cultuur.

De totale lengte van het Twekkelerpad is circa 8 km en bestaat uit een deel van 3,5 km en een van 4,5 km.

Centraal in de route ligt wijkcentrum de Sloep. Hier is tevens het startpunt. Volg het Twekkelerpad en beleef deze bijzondere wijk!

 

Vertrek
het Twekkelerpad Enschede.


Tips

Trek stevige schoenen aan en eventueel regenkleding, voor fietsers is het een reparatiedoosje mee te nemen.


Wanneer

U zelf zin heeft er opuit te gaan!


Prijzen

gratis

 

 

     
 

Kunst- & Architectuurwandelroute Universiteit Twente

 

 

 

 

 

 

Deze wandelroute voert je langs de verschillende architectonische gebouwen en buitenkunstwerken op de campus van de Universiteit Twente. De wandeling duurt ongeveer 1 uur.


De Universiteit Twente (UT) is de enige Nederlandse universiteit met een campus: een uitgestrekt parkachtig terrein met gebouwen voor onderwijs en onderzoek, faciliteiten voor sport en cultuur, huisvesting voor studenten en medewerkers en een winkelcentrum. Eigenlijk is de campus een kleine studiestad in het groen. De gebouwen die de afgelopen 50 jaar op dit voormalige landgoed Drienerlo zijn verrezen, zijn een goede illustratie van recente architectonische ideeën. De meeste kunstwerken die her en der staan, zijn in de loop der jaren speciaal voor de UT ontworpen.


De campus is in 1961 volgens de principes van de Nieuwe Zakelijkheid aangelegd door de architecten van Tijen en van Embden. Hun stedenbouwkundig plan geeft een duidelijke structuur aan het terrein en zet grote gebouwen op strategische plekken neer. Van Tijen en van Embden scheidden wonen, werken en recreëren van elkaar. Als reactie op deze zakelijke en formele aanpak bouwde een groep jonge architecten knusse en uitbundige architectuur.


Download de route hier.


De Kunste & Architectuurwandelroute is ook te verkrijgen op de campus van de Universiteit Twente bij portiersloge Charlie (altijd geopend).


Contact
Drienerlolaan 5
7522NB Enschede
053-4894400
www.cultuur.utwente.nl


Wanneer

U zelf zin heeft er opuit te gaan!

 

Prijzen
gratis


Locatie

Enschede