Cultuur

 

 

http://www.muziekkwartier.nl/

Het Nationaal Muziekkwartier is het bruisend cultureel hart van Enschede. Met diverse podia voor theater en muziek, oefenruimtes, muziekopleidingen, dansopleidingen en vele cursussen. Het is ook een voor Nederland unieke samenwerking tussen zeven culturele- en educatieve organisaties: Poppodium Atak, ArtEZ Conservatorium, Nederlands Symfonieorkest, Kaliber Kunstenschool, De Nationale Reisopera en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. De partners werken op diverse fronten met elkaar samen.

 

  http://www.dekappen.nl/

Het theater van Haaksbergen, een leuke kleine zaal, met voorstellingen die de moeite waard zijn te bezoeken. Een voorstelling bijwonen begint met een kopje koffie of thee voor aanvang in het theatercafé Poetn's Pub. Ook in de pauze en na de voorstelling bent u van harte welkom om hier iets te drinken. Voorafgaande aan de voorstelling en tijdens de pauze kunt u de munten kopen waarmee u uw consumpties in het theatercafé betaalt.

 

  http://www.twentsewelle.nl

Dit museum in Roombeek vertelt in Het Grote Verhaal over de vindingrijkheid van de mens. Hoe heeft de mens in Twente zijn bestaansrecht gevonden en hoe heeft hij, met behulp van of misschien wel ondanks, de natuur in Twente kunnen overleven. Deze zoektocht noemen zij het menselijk avontuur. Door middel van spannende films, verrassende spelvormen en boeiende objecten beleeft jong en oud deze zoektocht mee.

 

  http://www.museumbuurtspoorweg.nl/

Beleef hoe onze voorouders in vroegere tijden hebben gereisd en ontdek het verhaal achter de betekenis van de spoorweg voor de regio. Proef de spoorwegsfeer van weleer en reis mee in authentiek lokaalspoorweg- materieel tussen Haaksbergen en Boekelo. Een attractief en educatief uitstapje voor jong en oud.