Wij zijn het hele jaar geopend

 

Algemeen

Voor dag-gasten met E-Bikes hebben we een gratis oplaadpunt.

Activiteiten
Kijk regelmatig in de agenda.

Activiteiten algemeen

Ostana is een actieve vereniging waar we willen dat je je welkom voelt. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen aan de sociale activiteiten die georganiseerd worden. Deze uitnodiging is nooit een moeten. De activiteiten zijn wel een leuke mogelijkheid om elkaar, gasten en leden, te leren kennen. Maar … voel je vrij om te kiezen voor dat wat bij je past.

Wat gebeurt er zoal op Ostana?

De Keet
De Keet is het hart van onze vereniging en is altijd open voor een spelletje, het stoken van de haard, een potje poolbiljart of het lezen van een lekker boek. Neem gerust eigen drinken en eten mee of koop een drankje uit ‘onze koelkast’. Drank en ijs kunnen meteen contant afgerekend worden door geld in het kasje te stoppen. Op Ostana zorgen we met elkaar dat De Keet opgeruimd en gezellig blijft.

Bar
In De Keet is ook een bar die in het hoogseizoen geopend is op woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond van 21.00 – 23.30 uur. Een mooi moment om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Barbecue
Bij voldoende animo én mooi weer wordt op vrijdagavond gezorgd dat er om 18.00 uur een voorverwarmde BBQ klaar staat. Wij zorgen voor de brandstof en het vuur. Iedereen neemt zelf zijn eten en drinken mee. Op het prikbord in De Keet hangt elke week een nieuwe intekenlijst. Graag even van tevoren je naam en het aantal personen opgeven, zodat wij weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

‘t Blaagnhoes
Vlak bij onze zwemvijver staat ’t Blaagnhoes. Dat is het jeugdhonk van Ostana en speciaal bestemd voor de jeugd van 10 tot en met 18 jaar. Een eigen plek om overdag te chillen en te ontspannen. Jongere kinderen mogen, met toestemming van hun ouders en de jeugd, ook in het jeugdhonk komen. De tieners mogen wel de jongere kinderen vragen om het jeugdhonk weer te verlaten op het moment dat ze het honk weer voor zichzelf willen hebben. Het bijbehorende grasveldje er omheen is bestemd voor onze jonge kampeerders van 12 t/m 18 jaar. Zij kunnen daar hun tentje opzetten.

Kinderhoek
De kinderhoek in De Keet is ingericht vóór en dóór de kinderen van Ostana. Ze hebben meegedacht over de knutselspullen, het speelgoed en de spelletjes die in de kasten staan. De kinderen zorgen, samen met hun ouders, dat na afloop de kinderhoek weer netjes opgeruimd wordt. Zo wordt spelen in De Keet een nog groter feest.

Koffie en thee (€0,20 cent)
Elke ochtend om 10.30 uur wordt er koffie en thee gedronken in De Keet. Een gezellige start van de dag voor slechts €0,20 cent per kopje. Iedereen mag de koffie en thee zetten en als de warme dranken klaar zijn, laat dit dan weten door even met de bel rond te gaan. Weet je niet hoe onze koffiemachine werkt? Vraag het gerust! Vele handen maken licht werk.

Feestweek
Eén week in het jaar staat Ostana op zijn kop en is het 7 dagen feest! Elke dag worden er activiteiten rond een thema georganiseerd. Er wordt gezongen, gespeeld, geknutseld en gespeurd. We zorgen voor een gevarieerd programma voor jong én oud. Er is dus voor ieder wat wils. Meedoen is gratis.

Intekenlijsten
Om het organiseren van de activiteiten overzichtelijk te maken, werken we op Ostana met intekenlijsten die op het prikbord in De Keet hangen. Op deze lijsten vind je informatie over de activiteit, de datum, de tijd, eventuele kosten en bijzonderheden. Wil je dus meedoen? Zet dan je naam op de lijst. Het streven is er om alle activiteiten altijd door te laten gaan, maar we zijn wel afhankelijk van het weer, het aantal deelnemers én de vrijwilligers om de activiteiten te organiseren. Heb jij zelf een idee voor een interessante activiteit? Laat het ons dan weten!

Jeu de Boules
Ostana kent een flink aantal fanatieke boulers die elke dag (bij mooi weer) om 14.00 uur een balletje gooien. Sluit gerust aan!

Kinderen
Alle kinderen onder de 12 jaar worden bij de activiteiten natuurlijk begeleid door een ouder of verzorger.

Kosten
We streven zoveel mogelijk naar het organiseren van activiteiten waar geen extra kosten aan verbonden zijn. Mocht er wel een bijdrage gevraagd worden, dan wordt dit vooraf kenbaar gemaakt via de intekenlijsten, de Kléroet en/of de website.

Pannetje Pannetje
Het idee is eenvoudig. Kook je eigen eten, neem het mee naar De Keet en deel je pannetje met een ander. Zo vullen we samen een buffet vol met zelfgemaakte lekkernijen die we in gezamenlijkheid opeten.

Sauna
In het hoogseizoen wordt elke zaterdag de sauna gestookt van 18.00 – 23.00 uur. Dat wordt lekker zweten en ontspannen en daarna afkoelen in ons dompelbad of zwemmen in de vijver. Tijdens de wintertijd is de sauna alleen op de eerste zaterdag van de maand open van 17.00 – 22.00 uur. We vragen voor de sauna een kleine bijdrage die vooraf bij de bar betaald kan worden.

Spontane activiteiten
Natuurlijk is er ruimte voor spontane activiteiten, zeker in het hoogseizoen. De sociale activiteiten op Ostana zijn bestemd voor alle leden en gasten. Meld je activiteit aan bij de activiteitencoördinatie. Bij het beheer liggen intekenlijsten die je, na overleg, op het prikbord kunt hangen.

Neem dus gerust contact op. Stuur een bericht naar: activiteiten